нещо като нищо

август 11, 2006

рекламистика

Filed under: ads,interwebs,music — by shaio @ 8:23 pm

въпреки че са доста досадно явление, може да се попадне на приятни попадения. всъщност предмет на това ентри са три реклами, които ми направиха впечатление като музикален фон /едната не само/.

sony bravia balls

по дяволите. как може да има такава реклама? мога да говоря толкова много за feeling-а, дето създава. направо ме е яд че е реклама. гледах рекламата няколко пъти. слушах по-скоро. понеже звуковото оформление е страхотно. в последствие покрай работата ми попадна песента. покрай нея открих и сайта, който свалих изцяло.

музиката: jose gonzales – heartbeats. е, мамка му и песен. ходиш под дъжда, хората забързани около теб гледат да се покрият някъде, а ти с лека усмивка гледаш контрастното небе. песента е кавър, но оригиналът не ми допада. музиката е прекалено агресивна за текста.

визията: сънувам ли? продукт на най-нови cgi техники? всъщност не. 250000 топчета засилени по улица в сан франциско. мисля че мога да ги гледам как подскачат с часове. цветна феерия.

гледай: тук

heineken meet you there

с teddybears sthlm, се сблъсках служебно. парчето ползвано в рекламата – cobrastyle. трудно може да се намери толкова прилепчива песен. веднага се впиваме в мулето и се сдобиваме с два албума на гореспоменатите герои. някъде към началото на 2005-та. следват близо две години бясно фенство и крещяща електро-поп лудница. преди няколко месеца по телевизията се завъртя тази реклама, и бяха избрали супер хитовата песен. малко след това почти отвсякъде можеше да чуеш нечовешките вокали.

музиката: teddybears sthlm – cobrastyle. отново, мамка му и песен. /въпреки че моят личен фаворит в албума е little stereo/. тия агенти преди са били грайндъри, но взели че влезнали в правият път 😛 и всъщност са големи кретени, което май е ключовото. цитирам начало на песен: ‘yoyoyo what’s goin’ on? you’re about to witness something you probably witnessed before, when you’ve tryed some really crazy stuff. you ‘now what i’m sayin’. i’m talkin ’bout them jimmy hendrix stuff. but this is the teddybears stuff, ok? so sit back and enjoy your motherfuckin’ song, before i kick your fuckin’ ass…’ та това казано с глас тип, носът не ми е запушен, а е чупен многократно и обиколката на врата ми е обратно пропорционална на iq-то. култ!

визията: *ровя се за рекламата нейде в интернет* хъм. доволно идиотска. бива. гърчещите се хора кефят. е, нищо не може да се сравни с гърчещите се китайски ученички във freak на lfo.

гледай: тук

ipod shuffle jerk it out

рекламата не съм гледал. /ще я гледам след малко, за да мога да драсна нещо и за визията/ но песента първо чух от тв-то, после започнах да я чувам и от разни заведения и ей таквиз места. случвало ми се е да си свалям слушалките за да се накефя на парчето. и го намерих доста случайно всъщност.

музиката: the caesars – jerk it out. чута в рекламата. много catchy stuff. проклетият орган ме подлудява. пък разбрах коя е песента, съвсем случайно тази сутрин, докато ровех за teddybears sthlm. оказа се, че единият от тях джитка в тази група. брит-поп-електро-олдскуул. има го онзи дух на поизтъркан деним /леко чарлстонест/ и поокъсан converse. и отново същият случай като с teddybears. в момента парчето е мега популярно, въпреки че албумът с него е издаден 2003-та година.

визията: ами. какво да кажа. apple design. като започнеш от компютрите, минеш през плеърите и стигнеш до софтуери и реклами, по тази /а и не самo/ линия, разцепват наред. яка е, но както и в горният случай, тя не ме интересува толкова, колкото музикалното оформление.

гледай: тук

та рекламите понякога могат да бъдат и приятни и да ни светкат за разни неща, различни от това кой прах за пране, се справя най-добре с петна от телесни течности. или както се припяваше в онази песен на монти пайтън: always look on the bright side of life…

p.s. сега видях че на http://www.bravia-advert.com/ има снимки от нова реклама. първото което се набива на очи е: 70,000 litres of paint. чакам с нетърпение да видя какво са сътворили.

Advertisements

2 Коментари »

  1. Caesars не са брит, а шведи. Също и Teddybears

    Коментар от musiccolours — ноември 2, 2006 @ 12:22 am |Отговор

  2. хех, имах предвид като звучене… или никой никъде, освен в добрата стара англия, не може да го докара тоя звук? брит попа – за британците. че са шведи знам, но както споменах, това няма нищо общо със звученето им.

    Коментар от shaio — ноември 2, 2006 @ 10:36 am |Отговор


RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: