нещо като нищо

август 31, 2007

Еволюционист на дърво

Filed under: propagandhi — by shaio @ 11:32 am

evolutionist on a tree

Абсурдно е, в 21 век да има хора които казват че възрастен господин с голяма бяла брада е създал света за 6 дни. А на седмия пил бира. Всъщност бирата бил ли я е създал? Или е трябвало да чака шумерите да я измислят. Или може би той им я е дал. Ама всъщност нали шумерите не са давали пукната пара за г-на с бялата брада, ами са имали една камара типове, на които са давали заколени кокошки, козички и деца? Хм. Или може би г-на с брадата, всъщност е единствето такова свръхестествено същество, и просто има различни лица за разните там религии, но всъщност всички се кланят на него?

Което никак няма да ме учуди, имайки предвид че всичките авраамически религии (Юдаизъм, Християнство и Ислям), звучат на 90% еднакво, само с бегли преразкази тук там.

p.s. щял съм в ада да горя? whateva… 🙄

Advertisements

3 Коментари »

 1. само не бъркайте вярата с религията, господине.
  това, че една влачеща се по пътя идея всеки срещнат просяк я пребива, оплюва, осмива, пребърква и пак пребива; някой със стотинките (защото нали трябва да стане по чудо, прането на пари не винаги не е включвало вода и сапун) си построява многомилионна корпоративна структура и започва с нея да налага монополи — това, господине, не трябва да бъде налагано като вина на идеята. Нито да бъде съдена в сграда, построена от онази същата корпорация… просто не е учтиво.

  е, тъй като подобни коментари с право предполагат фанатизъм, спирам. просто обичам да си се конфронтирам 🙂
  p.s. ад няма, ако не вярваш в него. иди тогава търси къде да си гориш…

  Коментар от глинено чучело — август 31, 2007 @ 4:23 pm |Отговор

 2. Ерм… Да оставим настрана религията и да погледнем вярата. Човек който _вярва_ в това че Йахве или както_предпочита_да_се_нарича, е създал света, бирата и шкембе чорбата, без да си плаща за индулгенции, да ходи да се моли в храм, да си купува свещи и етц, доколко се различава във възгледите си за света от един религиозен човек? Ми ни на йота.

  Да вярваш че беловлас старец е създал света, и да отречеш еволюцията (въпреки, че има много доказателства за второто), е все едно да обясняваш, че земята е плоска…

  Цялата работа е, че на верска основа (разпалена от институцията „религия“) се базират едни от най-безумните конфликти между човешки същества. Всички се хвърлят да вярват в една книга, в една идея, която е недоказана, няма точен източник (Библията е пренаписвана бая пъти), вместо да подлагат нещата под съмнение, да търсят истината и да се борят за нея.

  Това в което аз вярвам, е че трябва да бъдем добри един с друг. Не понеже някъде е написано, не понеже това е нечия заповед, а ей тъй – от човещинка…

  Коментар от shaio — август 31, 2007 @ 7:11 pm |Отговор

 3. Хм, че ти значи си будист! 🙂

  Коментар от An — февруари 26, 2008 @ 1:08 am |Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: